030 - 22 822 90 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 030 - 22 822 90 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Endry van Garderen-Smit

Endry van Garderen-Smit

Fysiotherapie, kinderfysiotherapie, Schroth-therapie

“Betrokkenheid bij de patiënt, dat kenmerkt onze praktijk”

Nadat ik ruim 10 jaar als fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik geswitcht naar kinderfysiotherapie. Sinds 2001 ben ik BIG geregistreerd kinderfysiotherapeut. Ik heb aanvullende scholingen gevolgd, onder andere voor de behandeling van zuigelingen, schrijfproblemen, orthopedische problematiek en scoliose behandeling.

Zowel het werken met zuigelingen en peuters als het werken met (middelbare) schoolkinderen doe ik met veel plezier. Een leeftijdsgerichte benadering en respect voor het individuele kind staan op de voorgrond. Ik zie een grote diversiteit aan motorische problemen, van motorische achterstanden, schrijfproblemen en houdingsafwijkingen tot blessures en ziekten. Bij ieder kind zoek ik  (samen met de ouders) naar de oorzaak van de  problemen en de mogelijkheden tot verbetering. Door aan te sluiten bij de interesses en leefwereld van de kinderen (of jongeren) probeer ik hen uit te lokken om grenzen op te zoeken en te verleggen. Om het effect van de behandeling in de praktijk te optimaliseren geef ik ook altijd oefeningen en/of adviezen mee voor thuis of op school.

Ik neem 45 minuten de tijd voor een behandeling kinderfysiotherapie; dat geeft ruimte om de oefeningen in een spelvorm te verpakken en om rustig de tijd te nemen als een kind zijn verhaal kwijt wil of overleg met de ouders gewenst is.

Route naar fysiotherapie Praktijk Planetenbaan Bilthoven