Kind aan het oefenen bij de fysiotherapeut

Kinderfysiotherapie

Bij Praktijk Planetenbaan staat het belang van uw kind centraal. We zijn kindvriendelijk en de praktijk is goed bereikbaar.

Wanneer uw kind motorische problemen heeft of de motorische ontwikkeling langzamer of anders verloopt dan normaal, kan dit een reden zijn om een kinderfysiotherapeut te consulteren.

Voorbeelden zijn:

  • zuigelingen met een voorkeurshouding, veel overstrekken of juist weinig kracht;
  • kleuters/schoolkinderen die motorisch duidelijk minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes en bijvoorbeeld veel struikelen en vallen;
  • kinderen met problemen in de fijne motoriek waardoor het leren schrijven moeizaam verloopt;
  • kinderen met orthopedische problematiek, blessures, houdingsproblematiek of pijnklachten.

Kinderfysiotherapie is gericht op kinderen in de leeftijd van 0 maanden tot 16 jaar. Praktijk Planetenbaan heeft een aparte oefenruimte voor de kinderen met aantrekkelijke oefenmaterialen, waar voldoende ruimte is om lekker te bewegen. Wanneer middelbare scholieren bij onze praktijk worden aangemeld vindt overleg plaats of kinderfysiotherapie of reguliere fysiotherapie wordt gestart.

Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u ook zonder verwijzing van de huisarts een afspraak kunt maken.

Behandeling

Na de inventarisatie van de hulpvraag en een uitgebreid onderzoek naar de motorische problematiek wordt, in overleg met de ouders, een behandelplan opgesteld. De behandeling zal, afhankelijk van de leeftijd en probleemstelling, een zo speels mogelijk karakter hebben. Voor een behandeling kinderfysiotherapie worden 45 minuten ingepland

Behandeling aan huis

Zuigelingen worden bij voorkeur aan huis behandeld, enerzijds omdat het behandelen in de vertrouwde omgeving betere voorwaarden biedt, anderzijds vanwege het afstemmen van de adviezen omtrent hantering en/of positionering en speelse oefeningen in de thuissituatie. Voor de behandeling aan huis is bij de meeste zorgverzekeraars wel een verwijzing van de arts nodig waarop specifiek behandeling aan huis staat vermeld.

Vergoeding

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de eerste 18 behandelingen kinderfysiotherapie vanuit de basisverzekering. Hierna kan, afhankelijk van uw aanvullende verzekering, nog vergoeding vanuit de aanvullende verzekering plaatsvinden. Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Bij Praktijk Planetenbaan wordt kinderfysiotherapie gegeven door:

Route naar fysiotherapie Praktijk Planetenbaan Bilthoven