Fysiotherapie

U kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat. Denk aan pijnklachten die veroorzaakt zijn door overbelasting of een verkeerde houding, bijvoorbeeld door het werk, uw hobby’s, uw leeftijd of door het sporten.

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van houding en beweging en kan u helpen bij het verhelpen, verminderen of het voorkomen van klachten.

Heeft u beweegzorg nodig vanwege een chronische aandoening, of moet u revalideren of uw conditie op peil brengen na een ongeluk of operatie? Ook dan kan de fysiotherapeut u helpen om op de beste manier te bewegen en sneller te herstellen.

Alle fysiotherapeuten binnen Praktijk Planetenbaan zijn algemeen fysiotherapeut. Zij kunnen de meeste klachten behandelen. Daarnaast hebben onze fysiotherapeuten allemaal een of meer specialisaties.

Met en zonder verwijzing

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht met en zonder verwijzing van een arts of specialist. Heeft u een chronische aandoening (die genoemd wordt op de ‘chronische lijst’ van de overheid en vanuit de basisverzekering wordt vergoed), dan heeft u een verwijzing nodig. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar kunt u zien in welke gevallen u nog meer een verwijzing nodig heeft. U kunt het ook navragen aan onze fysiotherapeuten.

BIG-geregistreerd en KNGF-geregistreerd

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd: fysiotherapeuten moeten de officiële studie afgerond hebben, aan alle basiseisen voldoen en ingeschreven staan in het BIG-register van de overheid. De fysiotherapeuten binnen onze praktijk staan daarnaast geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie, het KNGF. Het KNGF voert een actief beleid om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Denk aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Door middel van na- en bijscholing volgen wij de ontwikkelingen binnen de fysiotherapie op de voet en werken wij continu aan het verhogen van de kwaliteit van onze behandelmethoden.

Route naar fysiotherapie Praktijk Planetenbaan Bilthoven